Dienend leiderschap in de praktijk

#Inspiratie

Dienend leiderschap in de praktijk

Love!
Clements Radenborg
2x loved!

Mijn zoektocht naar beter is al begonnen ver voor mijn opleiding tot Semco Style consultant. Met beter bedoel ik: “hoe kan ik het volledige potentieel van een team aanboren zodat de resultaten verbeteren. Maar al te vaak heb ik in de organisaties waar ik werkte gezien dat zodra de performance tegen viel, de teugels aangehaald werden en het aantal controls opgeschroefd, vaak met een verstikkend en vervreemdend effect tot gevolg. Door alle lijstjes die opgeleverd moesten worden verdween het gemeenschappelijke zicht op het doel en werden de lijstjes het nieuwe doel. Dat moest toch anders kunnen, vroeg ik mezelf af. In die zoektocht stuitte ik op een registratie van een concert van Kyteman. Onderstaande blog is een verslag van een workshop die ik gegeven heb om te ontdekken wat dienend leiderschap is. Tijdens de opleiding tot Semco Style consultant ontdekte ik dat er een grote overeenkomst is tussen wat ik hier dienend leiderschap noem en Semco Style. Immers de totale commitment aan en betrokkenheid bij het gemeenschappelijke doel én het volledige onderlinge vertrouwen (waar een leider een grote rol in speelt) zijn cruciaal in de optredens van Kyteman’s Hiphop orkest maar ook in het succes van Semco. Deze workshop is dan ook nog steeds relevant en maakt praktisch hoe je kunt starten met je eigen team.

Make Work Awesome Met Heiko Fischer

#Inspiratie #Semco Style #Webinars

Make Work Awesome Met Heiko Fischer

Love!
Semco Style Institute
2x loved!

'Make Work Awesome' is een serie maandelijkse webinars met inspiratie, tips en innovaties die jou helpen om het werk in jouw organisatie “awesome” te maken. Op deze pagina vind je de opname van het webinar met Heiko Fischer. Arko van Brakel en Heiko duiken in het succesverhaal van Resourceful Humans, terwijl Heiko je ondertussen in een virtuele tour meeneemt door zijn awesome kantoor, waar alles met een reden is neergezet.

De trap naar zelfsturing telt heel veel treden

De trap naar zelfsturing telt heel veel treden

Love!
Koen de Boer
3x loved!

Valkuil 2: Ga je voor zelfsturing of zelforganisatie? Zelfsturing en zelforganisatie klinken vrijwel hetzelfde. Maar dat zijn ze niet. Organisaties die agile willen werken, doen er goed aan zich te verdiepen in de verschillen. Dat voorkomt teleurstellingen. Vaak zien of horen directieleden inspirerende voorbeelden over zelfsturende teams, of ze lezen het boek van Ricardo Semler en denken: ‘dat wil ik ook!’ In hun enthousiasme belonen ze hun medewerkers meteen met de vrijheid die in al die fijne voorbeelden zo verleidelijk leek. Helaas gaat het vaker mis dan goed. Ze vergeten dat bedrijven vaak een lang proces hebben doorlopen om tot volledige vrijheid te komen.

Laad meer updates