Business Coaching

 

Wij bieden business coaching aan voor organisaties die de transitie willen maken, of al bezig zijn met een transitie naar zelfsturing.

Het is een dappere beslissing om alleen al te overwegen je bedrijf in te richten volgens de principes van zelfsturing. Dit vraagt namelijk om een hele andere kijk op processen en mensen in jouw organisatie. Dit kan een boel mooie dingen teweegbrengen. Denk aan verbeteringen op samenwerking, innovatie, ondernemerschap en nog heel veel meer. Je zult er versteld van staan tot wat je medewerkers in staat zijn en wat voor resultaten ze kunnen bereiken als je het juiste werkklimaat voor ze creëert. In plaats van leunen op een paar knappe koppen kun je de collectieve intelligentie gebruiken om jouw organisatie naar een hoger niveau te tillen.

Helaas zijn er ook een aantal valkuilen. Denk aan tegenwerkend management, werknemers die niet meer weten waar ze moeten beginnen en de algehele angst om grip te verliezen op dagelijkse processen en resultaten. Hier kunnen wij helpen. Het Semco Style Institute is één van de weinigen die, dankzij Ricardo Semler, leunt op meer dan 40 jaar ervaring met democratisch management.

Business coaching helpt leidinggevende en andere stakeholders bij de rol transitie die zelfsturing van hen vraagt. De rol van leidinggevende is namelijk cruciaal bij zelfsturing. Hoe zorg je ervoor dat je de verantwoordelijkheid bij teams legt en deze teams tegelijkertijd resultaatgericht blijven werken? Tijdens ons Business Coaching traject kijken we naar jouw rol als leidinggevende, hoe je teams kan laten werken met verantwoordelijkheid en plezier en hoe je er voor zorgt dat men oog voor resultaat blijft houden. Op deze manier krijg je als leidinggevende of ondernemer meer tijd om aan de business te werken in plaats van alleen in de business.

Uiteraard bieden we naast business coaching ook de juiste tools, workshops en andere handvatten waarmee jouw organisatie zich kan optrekken naar een zelfsturende omgeving waarin mensen centraal staan.  

Wil jij weten wat we voor jouw organisatie kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!Neem contact op