Consultancy

Wij zijn we ervan overtuigd dat organiseren beter kan. Democratischer, met meer voldoening en geluk én met betere bedrijfsresultaten. Dat levert ‘awesome work’ op! Ons doel is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met een betere manier van werken en zoveel mogelijk organisaties te helpen met de overgang naar deze nieuwe manier van werken.

Consultancy is een van de manieren waarop we dit realiseren, naast onze open opleidingen, inspiratiesessies en incompany trainingen. 

Wie helpen we waarmee?

Organisaties die onze hulp inroepen, worstelen vaak met één of meer van onderstaande problemen

  • Een logge, complexe organisatievorm en een gebrek aan wendbaarheid
  • Het niet kunnen bijhouden van veranderingen in de markt (laat staan: het veranderingstempo van de markt zelf te bepalen)
  • Moeten het met minder mensen doen en gaan over op meer zelfsturing, maar weten vaak niet waar te beginnen en hoe ze de verantwoordelijkheden (opnieuw) beleggen
  • Een te weinig klantgerichte cultuur
  • Semco Style werken trekt (nieuwe) talenten, dus bedrijven die worstelen met het werven en behouden van talenten

Enerzijds zijn het vaak grote, gevestigde namen die met deze uitdagingen kampen, maar vaak zijn het ook juist ‘scale-ups’, relatief jonge bedrijven die een groeispurt doormaken en de start-up mentaliteit uit de begindagen dreigen te verliezen.

In alle gevallen onderzoeken we eerst samen welke “style” bij jouw organisatie past. Het gaat er namelijk niet om, om een hele organisatie “Semco Style” te kleuren, maar om te ontdekken hoe we (onderdelen van) de organisatie wendbaarder en productiever kunnen maken door eenvoudiger te organiseren en mensen de ruimte te geven om het beste uit zichzelf te halen.

Bijschrift bij illustratie:
Semco Style Institute helpt organisaties en hun stakeholders, of dat nu klanten zijn, medewerkers of de teams waarin medewerkers zich organiseren om hun interacties zo effectief mogelijk te maken. De lichtblauwe vlakken geven de factoren weer die in onze ogen het belangrijkst zijn voor het succes van de betreffende relatie. Op deze factoren richten we ons dan ook met onze adviesdiensten.

We geven geen vis, maar leren je vissen

Consultancy is geen excuus om tot in de eeuwigheid uren te declareren. Wij helpen onze klanten liever om in een samen vastgestelde periode helder omschreven doelen te bereiken. Welke inspanning daarvoor nodig is, is voor iedere klant anders. Daarom maken we graag een voorstel op maat voor je.

Onderstaand tref je een kleine selectie van onze diensten waarvoor je ons kan inhuren;

  • Semco Style Organisatiescan; individuele en teamrapportages. Deze geeft een beeld van de mate van volwassenheid van de organisatie op het gebied van democratisch management.
  • Business coaching, opleiden en begeleiding van het interne change team, bij de implementatie en het in de praktijk brengen van de Semco Style principes
  • Introductie of Inspiratie sessies voor de hele organisatie of op afdelingsniveau
  • Inzetten van diverse Semco Style workshops of Experience Games

Uiteraard bieden wij naast bovengenoemde ook andere diensten en producten.

Community van ervaren consultants

Onze opdrachten voeren we bij voorkeur samen uit met onze Semco Style Certified Consultants. Binnen de community van Semco Consultants zoeken we per opdracht de meest geschikte consultant(s), waarbij de uiteindelijke beslissing over wie we inzetten natuurlijk door jou, onze klant, genomen wordt.

Samen creëren we nieuwe kansen en zetten wij onze klanten op voorsprong. Onze Semco Style Certified consultants zijn inspirerende, eigenzinnige individuen die één grote passie delen: adviseren langs de as van het vakmanschap. Wij lossen complexe vraagstukken van organisaties op door sectorkennis te verbinden met inhoudelijke expertise en multidisciplinaire competenties.

Meer weten?

Als je tot zo ver hebt gelezen, is het de moeite waard om even persoonlijk kennis te maken, jouw organisatievraagstuk uit te leggen en te bespreken of en hoe Semco Style Institute je zou kunnen helpen. Vul het formulier op deze pagina in en we nemen binnen een werkdag contact met je op.

 

Interessant! Vertel me meer