Tools

Er zijn veel tools beschikbaar die organisaties helpen de overstap te maken naar een meer democratische werkplek. Semco Style Institute ontwikkelt eigen tools en maakt gebruik van externe tools als onderdeel van onze consultancy-opdrachten en in-company trainingen. Dit zijn de tools die we momenteel aanbieden:

Semco Style Organisatie-Selfie

De Semco Style Organisatie-Selfie is een online test die de mate van zelforganisatie binnen organisaties en teams meet. Dat wil zeggen: hoe goed scoort je organisatie op de vijf pijlers van Semco Style: vertrouwen, alternatieve controle, zelfmanagement, extreme stakeholder alignment en creatieve innovatie. De resultaten worden gecommuniceerd in gedetailleerde persoonlijke rapporten en teamrapporten. Dit maakt de Organisatie-Selfie een uitstekende tool om je prioriteiten te bepalen bij het implementeren van een Semco Style-aanpak. De tool geeft je medewerkers een gemeenschappelijke taal en begrip die verandering eenvoudiger maakt.


AEM-Cube

De AEM-Cube is een geavanceerde managementtool de strategische diversiteit en talenten van al het personeel in kaart brengt. De tool laat daarmee zien waar en hoe mensen bijdragen aan groei, zodat de juiste talenten in de juiste fase van het groeiproces kunnen worden ingezet. De AEM Cube wordt ook ingezet om team performance te analyseren en om individuele leiderschapstalenten in kaart te brengen.